Fijnstofconcentratie : een blijvend problematiek - Filter&Co

Fijnstofconcentratie : een blijvend problematiek

Vandaag is er een nieuw artikel verschenen op HLN.be over een initiatief van Vlaanderen en Brussel om de bevolking sneller te waarschuwen bij te hoge fijnstofconcentraties.

Voordien was de drempel zeventig microgram per kubieke meter, nu zal men reeds alarm slaan bij vijftig microgram.

Het artikel kan je hier verder lezen.

Als leverancier van gezond binnenklimaat zijn wij verheugd op deze beslissing. De overheid neemt dus beslissingen om de buitenluchtkwaliteit te verbeteren. Daarnaast kan jijzelf de luchtkwaliteit binnenshuis optimaliseren.

Controleer op tijd de filters en sta eventjes stil bij welk type filter het best past in jouw leefomgeving. De ene persoon heeft minder last van stofproblemen dan de andere.

Woon je dicht bij de autosnelweg, een ringlaan of bij dichtbebouwde steden? Er bestaan hier oplossingen voor. Veel fabrikanten bieden filterboxen aan om het fijnstofgehalte te verlagen met een actief koolfilter in combinatie met andere filters. Helaas is dit op één of andere manier te weinig gecommuniceerd. Slechts 1 op de 20 eigenaars met een ventilatiesysteem, is op de hoogte van zo'n oplossing.

Zoals deze fijnstoffilter van Titon. Deze producent uit de UK heeft een kantoor vlakbij Londen. In de hoofdstad kennen ze het probleem van zeer hoge fijnstof metingen maar al te goed!

Terug naar blog