Mijn winkelmand

Sluiten

✓ Snelle verzending binnen twee werkdagen - ✓ Originele filters ISO16890 certificering - ✓ Gratis verzending BE > €50, Gratis verzending FR & LU > €100

Verschillende filterklasses 

Filters zijn één van de belangrijkste onderdelen van je ventilatiesysteem. Zonder een goede filter, zal je ventilatiesysteem niet optimaal werken. Filters bepalen het luchtzuiveringsproces en filteren partikels en stofdeeltjes uit de lucht. Zo kan de ventilator optimaal werken. Het is belangrijk om de juiste filteren te selecteren, dit doe je op basis van het model en de beschikbare ruimte. 

Er is een belangrijk verschil tussen de verschillende filterklassen. De standaard G3 of G4 filters houden deeltjes tegen die je nog met het blote oog kunt zien. De fijnere structuur van F7 filters houdt o.a. pollen en fijn stof tegen. Deze zijn zo klein dat ze voor ons niet zichtbaar zijn. 

Nieuwe filternorm

Verse en vooral zuivere lucht in uw woning is het centrale uitgangspunt. Het toenemende fijnstof en de daaruit resulterende allergieën staan, naast energie-efficiënt bouwen, centraal bij de ontwikkeling van onze oplossingen voor een gezond binnenklimaat. Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe filternorm ISO 16890 van start gegaan in Europa. Omdat fijnstof verschillende afmetingen en vormen heeft, werd nu ook de norm aangepast waarmee het rendement van de filters wordt getest. De nieuwe norm splitst filters nu op in vier groepen die verschillende stofdeeltjes filteren:

  • ISO Coarse: zoals zand of haar
  • ePM 10: zoals pollen
  • ePM 2,5: zoals stof ePM 1: zoals verbrandingsdeeltjes


Om in een categorie te kunnen worden ondergebracht, moet de filter minstens 50% van de relevante partikels tegenhouden. Deze nieuwe classificatie geeft een nauwkeurige indicatie welke partikelgroottes uit de lucht worden gefilterd. Concreet betekent dit dat de benaming van de filters zal veranderen naar:


  • Filter F7 wordt ISO ePM1
  • Filter G4 wordt ISO Coarse
  • Filters kunnen de allerkleinste deeltjes tegenhouden. (ISO ePM1)

Ontdek alle filters in onze webshop.


Liquid error: Could not find asset snippets/ly-languages.liquid