Sectoren


HVAC

Verwarming - Ventilatie - Koeling . Van kleine installaties tot grote luchtgroepen

Meer dan 90% van onze tijd spenderen wij binnenshuis. De IAQ ( Indoor Air Quality ) ofwel binnenluchtkwaliteit moet daarom optimaal blijven. Dit kan door zuivere lucht binnen te halen door ze eerst te filteren. Wij hebben alles in huis om zowel de eindklant tot de professional aan de juiste filter te helpen.

INDUSTRIE

Productiesites van kleine tot zware industrieën.

Kleine tot middelgrote productiebedrijven waar veel stof opgevangen moet worden ( standenbouwers, drukkerijen,...) tot algemene industrieën zoals energieleveranciers, olieraffinaderijen, textielweverijen,...

Filter&Co levert snel en volgens de behoeftes van de klant luchtfilters, filterpatronen tot zelfs vloeistoffiltratie.

SCHOLEN EN PUBLIEKE PLAATSEN

Jongeren moeten in een gezonde omgeving zich kunnen bewegen en ontwikkelen.

Betere leerprestaties creëer je door een gezond klasklimaat aan te reiken. Het zorgt ook voor een daling in afwezigheden door ziekte. Lucht speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Daarom moeten filters op tijd vervangen worden om de luchtkwaliteit te garanderen.

Ook kinderen en jongeren hebben baat bij verse en gezonde lucht.

VOEDING

Luchtfilters voor de voedingsindustrie zorgen ervoor dat men veilig producten kunnen produceren in schone en propere ruimten. Wij kunnen energie besparende luchtfilters aanleveren zodat dit voordelig kan opgenomen worden in de cost efficiency programma van de faclity manager.  

Overal ter wereld wordt door consument, fabrikant en overheid een groot belang gehecht aan de bescherming van de voedselketen en volksgezondheid. Om te voorkomen dat luchtbehandelingssystemen geen bacteriëen ontwikkelen moet dit gepaard gaan met het gebruik van de juiste filters.

DRUKKERIJEN

In drukkerijen is er steeds veel stof aanwezig en is er ook een behoefte aan vloeistoffiltratie.

Bij Filter&Co kan je rekenen op een ruim gamma van filtermatten, filterzakken en filterkaarsen voor vloeistoffiltratie.

RETAIL & COMMERCIËLE GEBOUWEN

Een gezond binnenklimaat is een belangrijke voorwaarde voor medewerkers om hun werk goed te doen. Veel commerciële gebouwen zoals kantoorgebouwen en winkels zijn tegenwoordig goed ingericht, maar er zijn toch ook regelmatig klachten over arbeidsomstandigheden, zoals over temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en het CO2 en fijnstof gehalte op de werkplek. Dit kan aan de instelling van de installatie liggen maar ook het vervangen van de filters die negatieve stoffen tegenhouden moeten meer in het daglicht worden gezet. Anders mist het de essentie ervan.

DATACENTERS

Data is the new gold. Protect this gold with the right filtration

In deze wereld kunnen wij niet meer leven zonder data. Dataopslagplaatsen zijn overal aanwezig en om deze sites te onderhouden word ook naar het kostenplaatje gekeken. Luchtfilters behoren ook tot de elementen die jaarlijks moeten vervangen worden en hier moet zeker naar gekeken worden. Samen met de wensen van de klant kiezen wij dan de gepaste luchtfilter voor elk project.

ZIEKENHUIZEN EN CLEANROOMS

De luchtkwaliteit in een ziekenhuis is van cruciaal belang voor de gezondheid van patiënten, personeel en bezoekers. Hier worden dan ook hoge eisen gesteld aan de luchtfilters. Filter&Co kan een breed en diep gamma HEPA en COMPACT filters aanbieden met de hoogste kwaliteitseisen.

BIO EN FARMACEUTISCHE BEDRIJVEN

De Europese normen zorgen voor richtlijnen in de biotech en geneesmiddelenindustrie. Zo is het belangrijk dat de kwaliteit van medicijnen en preparaten wordt gegarandeerd en dat toezicht wordt gehouden op besmetting en vervuiling tijdens de fabricage en verpakking. In de biotech is de bescherming van stalen, planten, organismen cruciaal in onderzoek en ontwikkeling.

Filter&Co levert luchtfilters aan farmaceutische bedrijven om veilig producten te produceren in schone ruimten. Als exlusief verdeler van General Filter kunnen wij ook EUROVENT certificaten afleveren indien nodig.

HORECA

Horeca zaken kunnen bij ons de gepaste vetfilter terugvinden. Vetten worden afgezogen en gefilterd. Met de juiste filter bespaar je niet enkel op de vervangbeurten maar ook op je energiefactuur. Elke keuken is ook anders dus geef je het best je afmetingen eerst door. Wij kunnen elk formaat aanleveren.

GEÏNTERESSEERD IN ONZE PRODUCTEN?

VRAAG EEN AFSPRAAK