Luchtfiltratie

SNEL EEN PRIJS EN LEVERTERMIJN
VERKRIJGEN VOOR UW PROJECT?

Filtermedia

Je hebt filters aan de lopende band nodig of heb je specifieke maten nodig waar je moeilijk je gading kan terugvinden in de standaard maten? Bij ons kan je terecht voor diverse filtermedia. Wij kunnen dit voor je snijden of dit kan ook rechtstreeks op rol aangeleverd worden. Kies de juiste filtermedium, afmeting en dikte en wij garanderen een supersnelle levering.

Paneelfilters

Paneelfilters heb je in alle maten en vormen. Deze type filters vind je vaak terug in de printing en hvac industrie. De paneelfilters van Filter&Co zijn zorgvuldig geselecteerd volgens de vraag van de klant. Ze zijn allemaal vervaardigd volgens ISO 16980. Onze filters zijn van synthetische makelij. Je kan ze verkrijgen met een kartonnen of metalen profiel.

Zakkenfilter

De zakkenfilters van Filter&Co zijn supersnel te verkrijgen. Onze filters worden vaak gebruikt als voorfilter voor luchtbehandelingsunits. Van grof tot fijn mogelijk. Van G4 tot F9 filterklasse volgens de laatste ISO 1690 normen of conform volgens de oude EN779:2012. Indien u zelf wilt kunnen wij ook EUROVENT gecertificeerde zakkenfilters aanleveren voor de M5 tot F9 filterklassen. Wij kunnen ze zowel in synthethisch, glasvezels én als enige in Belux de nieuwste technologie in filtrage als nano aanbieden.

HEPA filters

Onze HEPA filters worden vervaardigd door Europa's meest ervaren fabrikant in dit soort materie. Enkel kwalitatieve grondstoffen en materialen worden hiervoor gebruikt. Dit resulteert in langere verbruikstijden en een lagere energiefactuur op het einde van de rit. de HEPA filters zijn getest volgens de strengste normen. Ze zijn ideaal voor cleanrooms, ziekenhuizen of andere ruimtes waar steriel de vereiste norm is.

Bij elke levering krijg je ook een technische bijgeleverd.

Compact filters

Compactfilters verdeeld door Filter&Co zijn zeer stevig gebouwd en de filtertechniek die hier gebruikt wordt is de minipleat. Het heeft hoge filtrage eigenschappen en is daarom uiterst gepast voor fijnfiltratie in de HVAC wereld, cleanrooms of in de grote industrieën ( gasturbines, metaalverwerking, ... )

Bestand tegen werkingstemperaturen tot 80°C. Wij hebben een reeks compactfilters in V profiel- of paneelfilterversie. Ook is er een actief kool compact filter beschikbaar.

Draadframe filters

Draadframe filters vind je het meest terug in de oude generatie airco en ventilatietoestellen. Deze zijn simpel in ontwerp maar heel efficient. Draadframe kan je ook terugvinden als voorfilter. Bij Filter&Co kan je op de webshop de standaardmaten terugvinden maar op vraag kunnen wij ook alles op maat maken. Draadframe kan je verkrijgen in filterklasse G tot M.

Of in de nieuwe normen ePM2.5 - ePM10

Frames & Filterboxen

Met het moduframe kan je elk speciaal project filtreren. Heb je specifieke vragen omtrent een bepaalde zone die je moet voorzien van filtrage? Zijn de standaard toestellen niet voorzien van een voorfilter? Zorg zelf voor een aangepaste filterbox of frame.

De frames zijn voorzien van clippings voor eenvoudige montage. Een ander voordeel is dat er meerdere filters kunnen gebruikt worden in één frame.

Riemen

De V-riemen of V-snaren ( term gebruikt in Nederland ) heb je in de meeste gevallen als onderhoudsfirma nodig bij een interventie van een luchtbehandelingsunit.

Filter&Co levert de Optibelt riemen en met méér dan 2000 verschillende types kunnen wij altijd een antwoord bieden op de vraag.

 

Ontstoffing filters

Onstoffingsfilters worden gebruikt om kanaalventilatie van opstoppingen te voorkomen. Deze vind je vaak terug in processen waar stofafscheiding van uiterst belang is.

Deze ontstoffingsfilters komen in diverse mogelijkheden: van mouwen tot korte zakken.

Aan de hand van de noden van de industrie of project bepalen wij samen met de klant of er speciale behandelingen moeten worden voorzien. Hierbij denken wij aan een antistatische laag, type filtratie ( synthetisch, glasvezel, ... ) . Ook afmeting is hier op maat.

Vloeistoffiltratie

Zoekt u alternatieve vloeistoffiltratie voor uw drukkerij maar met de nodige kwaliteit en evenwaardige service? Doorblader ons gamma vloeistoffiltratie speciaal voor drukkerijen.

Of bent u verantwoordelijk voor de filtratie in de voedingsindustrie en u zoekt speciale filtering zoals filtervliezen en -kaarsen ? Bij Filter&Co bent u aan het juiste adres. Wij verdelen dit type filtrage van verschillende merken en kunnen u steeds een snelle service en gamma aanbieden.

Onderhoudsproducten

Onze onderhoudsproducten, Foam cleaner A1 en Odor Extractor, zijn hoogwaardige geureliminators en ontvetters. De producten zijn geschikt voor het verwijderen van verschillende verontreinigingen en laten geen sporen na en zijn niet bijtend.

Fijnstoffilters

Fijnstoffilters of beter gekend in de volksmond als AIR PURIFIERS. Er worden vaak artikelen over geschreven over de slechte luchtkwaliteit maar zijn er daar oplossingen voor? Ja zeker! Niet enkel in Europa maar in alle werelddelen is dit een gekend probleem. Wist u dat slechte luchtkwaliteit leidt tot chronische ziektes en in het ergste geval tot één van de doodsoorzaken? Bescherm uzelf en lees meer over onze oplossingen.