Last van kachelgeur? - Filter&Co

Last van kachelgeur?

Iedereen heeft wel zijn mening over het weer: het is te warm, te nat, te somber, het is altijd iets. Maar tegelijk beschikken we ook over een enorm aanpassingsvermogen. Ondanks alle weergrillen slagen we er in om het hoofd te bieden aan die verzengende hitte of dat zwembadweer. We hebben geleerd dat het Belgische weer heel sterk kan variëren van jaar tot jaar.

Maar voor deze periode van het jaar gelden dus volgende elementen : regen en koude. Dit betekent dus ook dat mensen opnieuw hun haarden zullen aansteken. Enigszins voor de warmte maar ook voor de gezelligheid. Je hoort ons nooit zeggen dat haarden slecht zijn, integendeel. Haarden zorgen voor intimiteit en samenhorigheid, wat het binnenklimaat ook bevordert.

Desondanks al deze voordelen is het ook algemeen geweten dat er tijdens het stoken ook schadelijke stoffen vrijkomen.  Dit vooral omdat veel mensen niet de correcte houtsoorten verbranden en de kachel of haard soms gebruiken als allesbrander.

Door de afvoer van deze lucht met combinatie van een bepaalde windrichting kunnen deze geuren naar buurtbewoners overwaaien. Zeker bij woningen met een D systeem kan dit voor zware geurhinder zorgen. Het mechanisch aanzuigen van buitenlucht trekt ook deze geuren naar binnen. Het is vervelend voor de bewoners want in principe hebben ze er niet om gevraagd.

Gelukkig is dit een algemeen verschijnsel en bestaan er hier oplossingen voor. Met een actief koolfstoffilterbox kan je deze geuren opvangen én fijnstof tegenhouden. Deze filters gaan lang mee en dus is het wel de investering waard om je gezondheid te beschermen.

Wens je meer informatie omtrent dit product?

Terug naar blog