Uw woon- en werkomgeving verdient een gezond binnenluchtklimaat. - Filter&Co

Uw woon- en werkomgeving verdient een gezond binnenluchtklimaat.

Wat is Indoor Air Quality

Indoor Air Quality refereert naar de luchtkwaliteit in en rond gebouwen waarin we dagelijks leven en werken. Luchtkwaliteit heeft een rechtstreekse impact op onze gezondheid. Door deze luchtkwaliteit te meten en te controleren kunnen we de risico’s van een verontreinigde binnenlucht sterk verminderen.

Bepaalde gevolgen van een slecht binnenluchtklimaat kunnen we reeds na korte tijd merken.

Voorbeelden hiervan zijn geïrriteerde ogen, een verstopte neus, duizeligheid of hoofdpijn. Ook vermoeidheid kan rechtstreeks in verband gebracht worden met een gebrek aan optimale Indoor Air Quality.

Op lange termijn kunnen zich problemen voordoen aan het hart en de luchtwegen of krijgen sommige mensen last van migraine. Slechte binnenlucht is een onzichtbaar gevaar.

Door hier aandacht aan te besteden kunnen we onze leefkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Hierdoor gaan we ook beter presteren en bannen we alle ongemakken die slechte luchtkwaliteit met zich meebrengt.

Werkprestaties verbeteren opmerkelijk door betere luchtkwaliteit

Veel kantoorgebouwen en huizen zijn uitgerust met een ventilatiesysteem. Dit heeft een rechtstreekse impact op de Indoor Air Quality. Belangrijk is echter dat de filters van dit systeem periodiek vervangen worden. Het WTCB raadt aan dit om de 6 maanden te doen.

Filters zijn cruciaal voor de luchtkwaliteit en dus ook voor de gezondheid. In één adem zorgen zij ook voor een beter rendement van de installatie en op die manier voor een lager energieverbruik.

Goede filters zorgen ervoor dat toestellen een langere levensduur krijgen. Filtering is dus een win-winsituatie voor jullie als organisatie alsook voor huurders en bewoners.

Hier zijn enkele tips & tricks om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren:

  1. Ventileer voldoende! Tegenwoordig zijn er systemen die volautomatisch een woning of kantoorgebouw van voldoende lucht voorzien.
  2. Vervang de filters op vaste tijdstippen.
  3. Poets de woning of gebouw regelmatig.
  4. Hou de Relatieve Vochtigheid op peil. Dit kan met de F&C © loggers.
  5. Installeer sensoren (carbon monoxide alarm, luchtsnelheid meter, co2 , voc voor luchtkwaliteit)

Filter&Co: Centrum van Indoor Air Quality ligt in Kortrijk en Leuven

De titel ambassadeur krijg je niet zomaar. Onze passie is ook ons werk geworden, namelijk het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit. Filter&Co is een jonge onderneming met medewerkers die samen meer dan 25 jaar ervaring hebben in de IAQ markt.

Onze core business ligt in het produceren van alle soorten filters (HEPA, draadframe, paneel- en zakkenfilters). In ons productgamma bieden wij verder ook luchtzuiveraars, loggers om de luchtkwaliteit te meten en andere elementen aan om de lucht te verbeteren.

Terug naar blog