Verwijder onaangename geuren van buitenaf met de actief koolfilterbox - Filter&Co

Verwijder onaangename geuren van buitenaf met de actief koolfilterbox

Een techniek die vaak toegepast wordt in de filterindustrie: een filterbox die actief kool gebruikt. We zien het vaker, zowel in de particuliere als in de industriële markt. Maar wat is dat nu en wanneer wordt wat toegepast? 

 

 

Wat is actief kool? 

Actief kool is een speciaal behandelde koolstof die via absorptie allerlei stoffen opneemt. Deze korrels worden bewerkt in paneel- of zakkenfilters. 

Als actief kool nog onbewerkt is, doe je beter handschoenen aan om hiermee om te gaan. Gelukkig moet je dat bij onze filters niet meer doen. 

 

Wat is een filterbox? 

 

Een filterbox is gekoppeld aan jouw ventilatiesysteem en filtert de binnenkomende lucht van buiten. In de box wordt in de winter een actief koolfilter geplaatst. In de zomer is dat een pollenfilter. Zo ben je altijd zeker van een gezond binnenklimaat. 

 

Particuliere markt

Maar wanneer worden dit type filterboxen ingezet in de particuliere markt? Enerzijds gebeurt dit wanneer de zakken- of paneelfilter bij een filterbox gekoppeld is aan de toevoer van het ventilatiesysteem. Anderzijds kan dit voorzien worden bij ventilatiesystemen die standaard een paneelfilter hebben. Al moet dit dan een op maat gemaakte actief koolfilterbox zijn. 

 

Industriële markt

Maar ook op de industriële markt is de toepassing van een actief koolfilterbox mogelijk. Alleen gebeurt er dan eerst een voorafgaande studie om te weten hoeveel omvang en welke stoffen er gefilterd moeten worden. 

 

Bij Filter&Co bieden we deze filterboxen aan, samen met de montage ervan én met de nodige filters. Meer weten over actief kool en de actief koolfilterbox van Filter&Co? 

Terug naar blog