Mijn winkelmand

Sluiten

✓ Snelle verzending binnen twee werkdagen - ✓ Originele filters ISO16890 certificering - ✓ Gratis verzending BE > €50, Gratis verzending FR & LU > €100

Waar komt hooikoorts vandaan?

Gepost op mei 18 2017

Heeft u ook last van allergieën? De periode van niesbuien en verstopte neus door allergische reacties komt er opnieuw aan. Blijft u die periode liever binnen om geen last te ondervinden? Klachten als tranende, rode ogen en een loopneus zijn voor sommige mensen heel herkenbaar. Het betekent dat u allergisch bent voor pollen van grassen, bomen of kruiden. Deze reactie wordt ook wel “hooikoorts” genoemd.

Een allergie is de heftige reactie die sommige mensen krijgen als ze in contact komen met bepaalde stoffen. Deze stoffen noemen we allergenen. De bekendste zijn gras- en boompollen, huisstofmijt en soorten voedsel waar mensen een onaangename reactie van krijgen.

Op zich zijn allergenen onschuldige stoffen, alleen reageert bij sommige mensen het afweersysteem (het immuunsysteem) alsof deze stoffen schadelijk zijn. Het gevolg zijn de kwalijke allergische reacties.
De allergische reacties aan de luchtwegen krijgen we na het inademen van stuifmeel, zoals graspollen die in de lucht rondzweven. De allergische reacties die hierop volgen noemen we “hooikoorts”. In Europa heeft 1 op de 8 hier last van.

Hoe kan u met onze Filter&Co filters uw voorzorgen nemen?

Hoe kunnen wij de pollen helpen tegenhouden? 

Het belangrijkste dat u kunt doen is de allergenen vermijden. Het niet in contact komen met stuifmeel van grassen en bomen dat door de lucht verspreid wordt, is natuurlijk niet mogelijk. Enkele adviezen om blootstelling te vermijden kunnen we wel geven.
Indien uw “veilige” woning over een ventilatiesysteem beschikt, zoek dan de correcte luchtfilters uit. Wij produceren filters die tot 90% van de pollen en fijnstof uit de binnenkomende lucht halen. Zo zorgen we voor een gezonder binnenklimaat.

Indien u deze luchtfilters vaak vernieuwt verkleind u sterk de kans dat “pollen” uw huis binnendringen. Doe dit zeker voor het nieuwe pollenseizoen en ook erna. Deze filters helpen ook effectief tegen fijn stof. Dus zeker aan te raden indien u dichtbij een drukke straat of industriegebied woont.

Uw ventilatie-systeem vermindert wel degelijk de hoeveelheid huisstofmijt in uw woning. Mensen die daar allergisch op reageren hebben sowieso baat bij een goed ventilatiesysteem.

Liquid error: Could not find asset snippets/ly-languages.liquid