Mijn winkelmand

Sluiten

✓ Snelle verzending binnen twee werkdagen - ✓ Originele filters ISO16890 certificering - ✓ Gratis verzending BE > €50, Gratis verzending FR & LU > €100

Waar komt hooikoorts vandaan?

Gepost op mei 18 2017

Begin je meer last te krijgen van niesbuien, een verstopte neus en jeukende ogen? Dan is het pollenseizoen weer aangebroken. Als je veel van deze symptomen hebt, ben je waarschijnlijk allergisch voor pollen van grassen, bomen en/of kruiden. Deze reactie wordt ook wel "hooikoorts" genoemd.

De keerzijde van het mooie weer is dat er de laatste tijd veel meer pollen in de lucht hangen dan gewoonlijk. Mensen die allergisch zijn voor deze pollen zullen hier dus meer last van krijgen. Om jezelf te beschermen tegen deze allergie kan je verschillende maatregelen nemen, de bekendste zijn: medicatie nemen en blootstelling vermijden. Om blootstelling in huis te vermijden kan Filter&co je helpen. Door de juiste filters te gebruiken in je ventilatiesysteem geef je de pollen geen kans om je huis binnen te dringen. 

Wat is hooikoorts precies?

‘Hooikoorts’ is de alledaagse term die wordt gebruikt om deze allergische reacties te beschrijven maar de correcte naam is allergische rinitis. De klachten die bij hooikoorts voorkomen (niezen, loopneus of verstopte neus etc.) lijken erg op de klachten die je ook hebt bij een verkoudheid..

Als je een heftige reactie krijgt in contact met bepaalde stoffen, kan je spreken van een allergie. De betreffende stoffen worden allergenen genoemd. De bekendste allergenen zijn gras- en boompollen, huisstofmijt en soorten voedsel waar mensen een reactie van kunnen krijgen.

Op zich zijn allergenen onschuldige stoffen, alleen reageren sommige mensen daar niet goed. Dit komt doordat hun afweersysteem deze stoffen als schadelijk zien. Het gevolg zijn de kwalijke allergische reacties.

De allergische reacties aan de luchtwegen ontstaan na het inademen van stuifmeel, zoals graspollen die in de lucht rondzweven. De allergische reacties die hierop volgen noemen we “hooikoorts”. In Europa heeft 1 op de 8 mensen hier last van.

Wanneer is het de periode van Hooikoorts?

De periode waarin hooikoorts vaak het ergste is, is afhankelijk van de bloeiperiode van de grassen, bomen en planten waar je een allergische reactie op krijgt. Vaak bloeien deze tussen februari en september. Tijdens deze periode is de kans het grootst dat je last gaat hebben van je hooikoorts-allergie. De echte piek van het hooikoortsseizoen ligt in mei en juni, als de grassen bloeien.

Hoe kan je met onze Filter&Co filters jouw voorzorgen nemen?

Hoe kunnen wij de pollen helpen tegenhouden? 

Het belangrijkste dat je kan doen is de allergenen vermijden. Het niet in contact komen met stuifmeel van grassen en bomen dat door de lucht verspreid wordt, is natuurlijk niet mogelijk. Enkele adviezen om blootstelling te vermijden kunnen we wel geven.
Indien jouw “veilige” woning over een ventilatiesysteem beschikt, zoek dan de correcte luchtfilters uit. Wij produceren filters die tot 90% van de pollen en fijnstof uit de binnenkomende lucht halen. Zo zorgen we voor een gezonder binnenklimaat.

Indien je deze luchtfilters vaak vernieuwt verklein je sterk de kans dat “pollen” jouw huis binnendringen. Doe dit zeker voor het nieuwe pollenseizoen en ook erna. Deze filters helpen ook effectief tegen fijn stof. Dus zeker aan te raden indien je dichtbij een drukke straat of industriegebied woont.

Jouw ventilatie-systeem vermindert wel degelijk de hoeveelheid huisstofmijt in je woning. Mensen die daar allergisch op reageren hebben sowieso baat bij een goed ventilatiesysteem.

Liquid error: Could not find asset snippets/ly-languages.liquid