Mijn winkelmand

Sluiten

✓ Snelle verzending binnen twee werkdagen - ✓ Originele filters ISO16890 certificering - ✓ Gratis verzending BE > €50, Gratis verzending FR & LU > €100

Wat is het verschil tussen een G4 en F7 filter ?

Gepost op juni 20 2017

Verschil tussen G4 en F7 filter

Filters zijn één van de belangrijkste onderdelen van een ventilatiesysteem.  Zij bepalen het luchtzuiveringsproces en filteren de partikels en stofdeeltjes uit de lucht. Op die manier kan de ventilator optimaal werken. Afhankelijk van het model en de beschikbare ruimte kan de juiste filter geselecteerd worden. 

 

Mensen die hooikoorts hebben worden aangeraden om ramen en deuren tijdens het pollenseizoen zoveel mogelijk dicht te houden. Zo komen pollen niet naar binnen maar via uw ventilatiesysteem trek je deze uiteraard wel binnen … én als het mooi weer ga je toch ook niet constant je ramen en deuren dichthouden?

 

Bij een ventilatiesysteem D wordt de verse buitenlucht wel al gefilterd maar het type filter is hier van groot belang. In een huis waar iemand met een pollenallergie woont kun je dan kiezen om een F7 filter te plaatsen. Dit is een filter die fijne deeltjes opvangt. De standaard G3 of G4 filter gaat deeltjes tegenhouden die je nog met het blote oog kunt zien maar de fijnere structuur van het F7 filtermateriaal houdt o.a. pollen en fijn stof tegen. Deze zijn zo klein dat we ze niet kunnen zien maar vraag het maar aan je allergische medemens, ze zijn er wel degelijk. Daarom plaats je het best een fijnstoffilter in het gedeelte waar de verse lucht binnenkomt. Op de retourzijde kan je de G4 filter laten zitten want dit is lucht van binnenshuis.

 

 

Als je kiest voor een F7 filter dan kies je voor volgende voordelen:

  • Pollen worden gefilterd uit de toevoerlucht.
  • De fijnere stofdeeltjes worden tegengehouden en dus ook de schadelijke stoffen die uitgestoten worden door auto’s en vrachtwagens.
  • De Indoor Air Quality van ieder bewoners neemt toe en de allergische reacties nemen af.

 

Er is geen extra behuizing of filtercassette nodig want je kan de oude grof filter verwijderen om de fijnstoffilter te plaatsen. Genoeg reden om vandaag over te schakelen naar de fijnstoffilter. Het is een kleine extra kost die je binnenluchtkimaat sterk verbetert én op die manier een direct effect heeft op je gezondheid en die van je medebewoners.

Liquid error: Could not find asset snippets/ly-languages.liquid