Wat is het verschil tussen een G4- en F7-filter ? - Filter&Co

Wat is het verschil tussen een G4- en F7-filter ?

Filters zijn één van de belangrijkste onderdelen van een ventilatiesysteem.  Zij bepalen het luchtzuiveringsproces en filteren de partikels en stofdeeltjes uit de lucht. Op die manier kan de ventilator optimaal werken. Afhankelijk van het model en de beschikbare ruimte kan de juiste filter geselecteerd worden. 

 

Mensen die hooikoorts hebben, worden aangeraden om ramen en deuren tijdens het pollenseizoen zoveel mogelijk dicht te houden. Zo komen pollen niet naar binnen maar via jouw ventilatiesysteem trek je deze uiteraard wel binnen … én als het mooi weer is, ga je toch ook niet constant je ramen en deuren dichthouden?

 

Wie een ventilatiesysteem D in z'n woning heeft, filtert binnenkomende verse lucht. Maar voor wie last heeft van hooikoorts, is het type filter hier van groot belang. In dat geval is een F7-filter dé oplossing. Deze vangt namelijk fijne deeltjes op. In tegenstelling tot de standaard G3- of G4-filter, die enkel deeltjes tegenhoudt die je nog met het blote oog kan zien. Een F7-filter daarentegen doet dat ook met bijvoorbeeld pollen. Die zijn zo klein dat we ze niet kunnen zien. Daarom plaats je het best een fijnstoffilter in het gedeelte waar de verse lucht binnenkomt. Op de retourzijde kan je dan een G4-filter laten installeren aangezien de lucht van binnenshuis via die weg naar buiten gaat. 

 

 

Als je kiest voor een F7-filter, dan kies je voor volgende voordelen:

  • Pollen worden gefilterd uit de toevoerlucht.
  • De fijnere stofdeeltjes en ook de schadelijke stoffen die uitgestoten worden door auto's en vrachtwagens worden tegengehouden.
  • De Indoor Air Quality van elke bewoner neemt toe en de allergische reacties nemen af.

 

Er is geen extra behuizing of filtercassette nodig want je kan de oude grof filter verwijderen om de fijnstoffilter te plaatsen. Genoeg reden om vandaag over te schakelen naar de fijnstoffilter. Het is een kleine extra kost die je binnenluchtklimaat sterk verbetert én op die manier een direct effect heeft op je gezondheid en die van je medebewoners.

Terug naar blog